Verandering, de brandstof voor ondernemers!

Wie verandering verwerpt, verwerpt helaas ook zijn toekomst.
Hoe goed je product of dienstverlening ook is, het is jouw taak als zaakvoerder en die van je mensen, om ervoor te zorgen dat je onderneming rendeert in tijden van verandering.Doordat veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen, is het succes van je onderneming steeds meer afhankelijk van de wijze waarop er continu met verandering wordt omgegaan.Organisaties – groot en klein – die hier succesvol mee omgaan, zien verandering niet meer als een bedreiging. Ze zien het als een constante kans om te verbeteren. Het draait dan om een veranderingscultuur in de organisatie.

De bouwstenen van verandering.

Het vereist dan ook inzicht en bewustwording in de bouwstenen van verandering, welke ik graag toelicht aan de hand van de ‘ 6 V’s’, zijnde: ‘Vertrekkende vanuit een duidelijke Visie, kan er in Vrijheid de Verantwoordelijkheid opgenomen worden, om met de nodige Veerkracht de veranderingen die zich aandienen duurzaam aan te pakken.Hierdoor ontstaat er Verbinding en kan er vanuit Vertrouwen verder gevaren, gehandeld worden. ‘

Vertrouwen, is een noodzakelijke voorwaarde om met de bouwstenen daadwerkelijk iets op te bouwen, en loopt als rode draad doorheen het geheel om verder te groeien.

Alvast veel leesplezier!

Carine

 

twitterlinkedin

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.